vi är specialister på mötet med kunden

mode.jpg

Modedesign

Vi är ursprungligen modedesigners med bred erfarenhet från både den skandinaviska och nordamerikanska modemarknaden.  Genom åren har vi ritat kläder för stora företag, välkända modemärken och mindre startups. Den snabbrörliga och finkänsliga modemarknaden har lärt oss att vara lyhörda, precisa och snabba.

graphics.jpg

Grafisk design och Layout

Grafiken och bildspråket går hand i hand som en självklar del av produktens kommunikation. Från etiketter, mönster, foto och tryck till web-sidor, ser vi grafiken och bilderna som en förlängning av produktens design. För webben använder vi kreativ CSS och responsiv layout för att knyta produktens design till själva upplevelsen på skärmen.

Branding.jpg

Varumärkesbyggande

Från grunden, förtydligande, eller ompositionering. Detta har blivit vårt mest framgångsrika område. Inga tjusiga floskler eller flådiga strategier, bara utförande med resultat.  Vi designar för människor som interagerar med varumärken. Vi ser design som funktion och kommunikation.

 

Så lite design som möjligt, en metod för utförande där enkelhet och innovativ funktion skapar estetik.


 

Vår Historia

Lance AB startades i Göteborg 2005. Sedan dess har vi levererat lyckade designlösningar till de flesta större modeföretagen i Sverige. Vi är en liten organisation med ett brett nätverk av designers, fotografer, stylister och kreatörer. Beroende på uppdrag kopplar vi ihop det mest lämpade teamet. Vi arbetar aktivt med att skapa en kreativ mix av uppdrag. Grundaren, Jonas Eriksson's ursprungliga idé var att skapa och bibehålla en flexibel och lönsam organisation där kreativitet prioriteras. Vi arbetar fortfarande efter detta måtto, och använder en metod där vi blandar arbetsuppgifter på ett sådant sätt att kreatören får regelbunden omväxling mellan utmaning och paus. Detta gör att vi kan erbjuda löpande hög nivå av kreativitet och service för våra kunder.

Nära Produktionen

Nyckeln till en lyckad produkt kräver kunskap om produktionen och arbetar nära tillverkarna av de produkter vi formger. Produkten och det fysiska mötet med slutkunden är kärnan i vårt arbete. Vi ser till att produkten säger, visar, utstrålar och kommunicerar varumärket.  Därefter blir ord om och bilder av produkten naturligt raka och ärliga presentationer. 

Nära Kunden

Lance's kontor ligger strax söder om Göteborg. Vi arbetar ofta i ett tätt samarbete med våra kunder, ibland som "in house" konsult. Med en hög nivå av kreativt ledarskap och en bred kommersiell syn kan vi erbjuda en solid och utmanande vinkling av design.  


Typiska arbeten vi utför
 

 • Varumärkesbyggande

 • Kollektionsdesign

 • Plaggdesign

 • Professional Social Media Feeds

 • Merförsäljningskampanjer

 • Etiketter, Knappar, Brodyrer, Märken och övriga avsändare

 

 • Butiksmaterial

 • Styling

 • Foto

 • Grafik, Mönster, Rutor och Ränder

 • Web Design, CSS, Web Shop Lösningar

 • Layout, Kataloger, Flyers, Presentationer e.t.c.